De èchte onafhankelijke aankoopmakelaar van Groningen

Welke factoren bepalen wanneer jij gaat verhuizen?

En heeft u een aankoopmakelaar nodig?

In welke levensfase zit jij op dit moment?

Aankoopmakelaar nodig bij de verhuizing? Weet je dat je gedurende je hele leven -gemiddeld- best vaak verhuist?
Misschien ga je werken in een andere stad, krijg je voor het eerst een hypotheek rond, sta je op het punt om te gaan samenwonen, komt er gezinsuitbreiding of onvermijdelijk: je wordt ouder. Misschien denk je geen aankoopmakelaar nodig te hebben.

Helaas zijn ook echtscheiding, overlijden en ziekte soms aanleiding om te moeten verhuizen.
Wij hebben jarenlange ervaring met alle bovengenoemde facetten. Onze missie is echt te ontzorgen in dit soort moeilijke situaties. Jij hebt al genoeg andere dingen te regelen.

Wij kunnen meer voor je doen dan alleen maar een huis aankopen. We hebben de specialisten in huis, van echtscheidingsbegeleiding tot iemand die de financiën kan regelen.

Aankoopmakelaar nodig?

Zelf denk je niet altijd een aankoopmakelaar nodig te hebben. In elke fase van het leven heb je weer andere wensen. Wij begeleiden je graag bij dit proces. Wij zijn er om de juiste vragen te stellen en uiteraard om je volledig te ontzorgen. Wij nemen jou de zaken uit handen en helpen je bij het hele proces. Dus maak voor jezelf de keuze of jij een aankoopmakelaar nodig hebt. In welke van de fases die hieronder zijn beschreven zit jij?

Vragen over aankoop?

Stuur een berichtje!

 


Aankoopmakelaar nodig

De starter

Je eerste huis

Je bent afgestudeerd en hebt nu een vaste baan. Je krijgt een hypotheek voor je eerste huis. Je gaat op zoek, wat heb je nodig? Een praktische indeling, compact en eenvoudig ingedeeld is handig. Doe je het allemaal zelf of heb je toch een aankoopmakelaar nodig. De VVE zorgt voor het onderhoud, mooi. Buitenruimte hoeft niet, je drinkt wat met je vrienden op het terras bij mooie weer. Carrière maken is op dit moment het belangrijkste. ’s Avonds thuiskomen in je eigen huisje is dan erg fijn.

Waar moet je allemaal aan denken bij het kopen van een appartement?

Samenwonen

De volgende stap?

Je maakt carrière, wordt verliefd en jullie willen settelen. Jouw piepkleine flatje wordt verruild voor een volwassener huis. Geen tijd, laat staan zin om een tuin te onderhouden. Wel graag een dakterras of ruim balkon. Jullie werken allebei keihard en doen liever leuke dingen dan klusjes in het weekend. Je blijft in de stad wonen waar je nog steeds met je vrienden afspreekt wanneer je daar zin in hebt.

Aankoopmakelaar nodig
De andere aankoopmakelaar nodig

Gezinsuitbreiding

De eerste grote verandering

Jullie zijn in verwachting. Met een buggy dagelijks zes trappen op en af sjouwen, daar heb je geen zin in. Dan komt dat prachtige schippershuisje voorbij, met tuin! Hier kun je lekker zitten met je kindje, bij mooi weer. Of die jaren ‘30 benedenwoning: glas-in-lood en openslaande deuren. Het is nog steeds gezellig in de stad: je vrienden wonen er en krijgen ook kinderen. Je loopt lekker samen met de kleine naar het park of het centrum.

Het gezin groeit

Je hebt ruimte nodig

Met twee kids en een derde op komst wordt het ooit zo romantische huisje nu echt te krap. De straat en de wijk wordt te onveilig voor jullie kroost vanwege het drukke verkeer. De romantiek wordt ingeruild voor functioneel.
Het praktische heeft in deze levensfase prioriteit. Je hebt het druk en misschien heb jij wel een aankoopmakelaar nodig. Want je bent op zoek naar een ruim rijtjeshuis in een jonge, kinderrijke wijk aan de rand van de stad. Speeltuin voor de deur, winkelvoorzieningen, het dagverblijf en de basisschool om de hoek en gelijkgestemde jonge gezinnen. Hier groeien de kinderen veilig op.

Misschien is een jaren ’70 woning wel geschikt: praktisch, ruim, betaalbaar en in kindvriendelijke wijken.

Heb jij een aankoopmakelaar nodig?
Waarom een aankoopmakelaar

Puberbestendig wonen

Nog meer ruimte nodig

De kinderen zijn inmiddels pubers. Je woont tussen gezinnen met hele kleine kinderen. Je voelt je ineens wat ontheemd en vooral oud. Een twee-onder-een-kap of nieuwbouw lonkt. Met de overwaarde van jullie huis kunnen jullie meer besteden. Misschien zit vrijstaand wonen er wel in. In elk geval een huis waar veel vriendjes kunnen blijven logeren en de kinderen een eigen grote ruimte hebben. En een lekkere grote tuin waar geluierd, gelounched en gehuiswerkt wordt.

Lege nest syndroom

Kinderen worden groot

En dan vliegen ze uit, de jong volwassenen. Jullie blijven achter in een ineens heel ruim en leeg huis met drie verdiepingen. Op zoek naar kleiner dus. Zo’n prachtig monumentaal huis aan één van de singels is nog steeds een lang gekoesterde droom. Nu kan het nog. Of weer. Praktisch hoeft niet meer, esthetisch wel. De romantiek is terug. Lange gesprekken aan de grote tafel of in de luie tuin, met de kinderen, kleinkinderen, vrienden of familie. La dolce vita.

Lees meer over monument, beschermd stadsgezicht, beschermd dorpsgezicht

Nieuwe jaren 30 woning kopen
Aankoopmakelaar Groningen

Gelijkvloers

De volgende fase

De kleinkinderen komen niet meer logeren. Traplopen gaat steeds moeilijker. Zo’n prachtig pand vergt veel onderhoud en energie. De tuin is toch veel werk als je steeds strammer wordt. Dus mag het wonen weer wat gemakkelijker. Een winkelcentrum om de hoek is aantrekkelijk, naast dat parkje met de eendjes. Jullie zoeken een gelijkvloerse woning. Of een appartement met lift. Misschien wel zo’n bungalow met een lichte, gezellige patio.

Echtscheiding of overlijden van je partner

In alle rust wonen

Je gaat scheiden. Of je partner overlijdt. Er komt ontzettend veel op je af, naast de emotionele bubbel waar je je in bevindt. Er zijn ontelbare dingen die je moet regelen in jouw rouwperiode. Je wilt je daar helemaal niet mee bezig houden, je hebt andere dingen aan je hoofd. Een deel van die zorgen kunnen wij van jou overnemen. Ontzorgen is een vreselijk woord, maar het dekt de lading wel.

Er zijn verschillende manieren waarop wij als deandereaankoopmakelaar.nl, jou kunnen helpen. En dat gaat veel verder dan alleen maar hulp bij het zoeken naar een nieuw huis. Wij hebben een heel team klaar staan.

Woning zoeken Groningen
Heb jij een aankoopmakelaar nodig?
Woning zoeken Groningen

Bekijk onze pakketten