De èchte onafhankelijke aankoopmakelaar van Groningen

Stappenplan

Je hebt een verstandige keuze gemaakt.
Je hebt gekozen voor een professionele aanpak in plaats van te doe-het-zelven.
Een specialist die zich dagelijks bezighoudt met zaken waar jij nou net geen kaas van hebt gegeten.
Iemand die jou begeleidt in alle stappen die nodig zijn bij het kopen van jouw droomhuis.
Je hebt gekozen voor De Andere Aankoopmakelaar.nl.

Hoe nu verder?

We gaan aan de slag. We stropen de mouwen op en gaan op huizenjacht.
Onder het genot van een vers gezette koffie lopen we eerst het stappenplan door oftewel:
we maken een plan.

Dit ziet er als volgt uit:

Contact ons

Verstuur ons een bericht


Stappenplan aankoopmakelaar

Stap 1

Wat zijn jouw mogelijkheden?

Ik luister eerst naar jouw wensen. We bestuderen samen alle mogelijkheden, zodat het zoeken zo nauwkeurig mogelijk gebeurt. Wil je eigenlijk ook direct weten wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn? Dan schuift Jeanet van Marion, onze hypotheekadviseur ook even aan. Weet je meteen waar je aan toe bent.

Stap 2

Waar wil je wonen?

We onderzoeken samen welke wijken geschikt zijn voor jouw woonwens. Wat heb jij nodig? Zijn er scholen, winkels of bushaltes in de buurt?
Tip: Ga eens rondrijden en bekijk zelf of dit een prettige leefomgeving voor je is. Dat kunnen wij nou net niet voor je doen, dat moet je zelf ervaren. Ga ook vaak kijken naar huizen en plekken, van binnen en buiten. Oriënteren is een belangrijke factor in deze fase. Ook om er achter te komen waar je liever niet wilt wonen.

Aankoopmakelaar Groningen
De andere aankoopmakelaar

Stap 3

We gaan aan de slag!

Wij maken gebruik van ons extra netwerk (ook collega-makelaars) en kunnen jou als eerste tippen als er iets passends op de markt komt. Ook als je een nieuwbouwhuis zoekt. Wij zullen je altijd van tips voorzien voordat je een huis gaat bezichtigen. We zoeken in ons eigen systeem in de historie van het huis: voor welke prijs is het gekocht destijds, hoe lang heeft het toen te koop gestaan, zijn er bijzonderheden waar je rekening mee moet houden.

Stap 4

De bezichtiging

Zodra je een huis wilt bekijken, laat het ons weten. Wij regelen de afspraak en zorgen voor extra informatie vooraf, zodat je goed geïnformeerd gaat bezichtigen. Kijk vooral of het huis en de plek voldoet aan jouw wensen.
Ga eens de volgende vragen bij jezelf na als je in het huis bent:
Zie jij jouzelf hier al wonen? Zowel in de zomer als in de winter?
Heeft de plek waar jij het meest zal zijn, de goede lichtinval?
Ga eens zitten op de bank. Hoe voelt het? Heb je inkijk?

De Andere Aankoopmakelaar bekijkt het huis met een bouwkundige blik. Hoe staat het met de constructie? Hoe is het onderhoud? Zijn er gebreken? Asbest? Zwam of schimmel?
Bij twijfel adviseren we je om verder onderzoek te doen, mocht je verder willen met dit huis. In de vorm van een bouwtechnisch rapport en/of een vloeronderzoek.

Procedure bij het bieden.
Vooraf hebben wij uitgezocht welke procedure er wordt gehanteerd qua bieding. Zijn er meer bezichtigingen geweest? Zijn er andere bijzonderheden? Dit alles wordt meegenomen in de voorbereiding.

Waarom een aankoopmakelaar

Stap 5

Verder onderzoek

Je bent verliefd geworden op een huis en je wilt er alles over weten.
Dan gaan wij vervolgonderzoek doen. Bijvoorbeeld het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, recht van overpad, de kadastrale gegevens.
Bij een Vereniging Van Eigenaren pluizen wij alle kleine lettertjes uit. Is er een gezonde VVE, zit er voldoende in de kas, hoe is de meerjarenbegroting en wat staat er in het Huishoudelijk Reglement.
Doordat wij direct toegang hebben tot al deze bronnen, bespaar jij heel veel tijd en energie.

Stap 6

Het is zover, je wilt een bod doen!

Uiteraard hebben wij al de waarde van het huis uitgezocht. Alles wat van invloed kan zijn op de marktwaarde nemen wij hier in mee, ook externe factoren. Denk aan bestemmingsplannen, erfpachtgrond, vervuilde grond, parkeren. Zo komen we tot een goed advies voor een openingsbod. En de bijbehorende voorwaarden zijn van groot belang. Om je te beschermen, mocht je het huis onverhoopt toch niet kunnen kopen.

Stap 7

Het is gelukt!

De verkoper heeft het bod geaccepteerd en de voorlopige koopakte wordt opgemaakt. Stap voor stap nemen we samen deze koopakte -en alle bijlagen- door. Is alles duidelijk en kloppend, dan kun je de voorlopige koopovereenkomst tekenen.

De door beide partijen getekende koopakte, waarvan jij een kopie krijgt, wordt naar de notaris gestuurd. De bedenktijd van drie dagen gaat in, waarin je zonder enig opgaaf van reden kunt afzien van de koop.

Stap 8

De financiering

Onze hypotheekadviseur Jeanet van Marion kan jou helpen bij het uitzoeken van de beste hypotheek, op maat gemaakt en met een deskundige blik naar jouw toekomstplannen. Misschien wil je verbouwen, of heb je overwaarde. Dat nemen we allemaal mee in de berekening. Ook het taxatierapport, nodig voor de hypotheek, regelen wij voor je, mocht je dit wensen. Het eerste gesprek is vrijblijvend.

Aankoopmakelaar nodig

Stap 9

Op naar de notaris!

Er moet nog veel geregeld worden voor de overdracht bij de notaris plaatsvindt en ook daar helpen wij jou graag bij. Het concept van de akte van levering en de nota van afrekening die de notaris opmaakt, spitten wij door om te kijken of alles exact klopt. Wij kunnen je uiteraard adviseren bij het uitzoeken van de notaris die bij jou past. Op de dag van de aktepassering moet het huis een opstalverzekering hebben. Loopt deze via de VVE of moet je dit zelf al geregeld hebben? Wij zoeken dit voor je uit.

Vlak voor het bezoek aan de notaris wordt er nog een inspectie uitgevoerd. We lopen met alle partijen door het huis en kijken of alles nog in de staat is zoals afgesproken en of het leeg is. Ook de meterstanden worden dan opgenomen. Dit om misverstanden achteraf te voorkomen. En dan: op naar de begeerde sleuteloverdracht!

Stap 10

De sleutel!

En dan is eindelijk het grote moment daar: de handtekening bij de notaris wordt gezet en de overhandiging van de sleutels vindt plaats. Natuurlijk is De Andere Aankoopmakelaar daarbij; tot de laatste snik zal zij jou bijstaan. En dan: niets staat je nu meer in de weg: het droomhuis is van jou, gefeliciteerd!

We gaan proosten op jouw nieuwe toekomst; of dat nou met een bak koffie is, of met bubbels. En wanneer doet er ook niet toe: De Andere Aankoopmakelaar trakteert!

Huis kopen Groningen

Bekijk onze pakketten