De èchte onafhankelijke aankoopmakelaar van Groningen

Op zoek naar een woning of appartement in Groningen?
Woning zoeken Groningen

Welke type huis spreekt jou aan?
Hoe wil jij leven? Welke woonstijl zoek je?

Op zoek naar een woning in Groningen? Het zoeken is leuk maar liever vindt u de juiste woning natuurlijk. Of misschien een appartement kopen in Groningen? Herken jij je misschien in onderstaande?

• Hekel aan klussen? Twee linkerhanden? Jij wilt in jouw schaarse vrije tijd écht vrij zijn? Bij een appartement neemt de VVE je alles uit handen.
• Veilig wonen voor de kinderen is prioriteit. Een praktisch ingedeeld, ruim rijtjeshuis of twee-onder-één-dak in een kindvriendelijke buurt is misschien wat jij zoekt.
• Je draait nachtdiensten. Wat jij niet wilt is gehorigheid. Wel rust. Een nieuwbouw appartement is optimaal geïsoleerd.

Welke stek trekt?

Zomaar een greep uit verschillende, persoonlijke woonwensen. Lees ze eens door en kijk wat je herkent.
Zet je wensen eens voor jezelf op een rijtje. Wat is een must? Veel licht? Een tuin op het Zuiden? Een ligbad? Speelruimte om het huis? Waar wil je persé niet wonen? Waarom niet? Zoek je gezelligheid in een wijk of juist rust?

Woning zoeken Groningen

Als je op zoek bent naar een woning in Groningen en omgeving dan zijn er heel veel mogelijkheden. Het kan zijn dat u voor een mooie jaren 30 woning gaat. Of misschien kiest u er voor om een appartement te kopen in Groningen. Er zijn genoeg mogelijkheden:

Wij helpen je bij het gehele proces als jij op zoek bent naar een nieuwe woning in Groningen of omgeving. Neem gerust een kijken op de site om te achterhalen welk pakket het beste bij jou past.

Appartement kopen Groningen

Groningen is een prachtige stad. Wij kennen de stad door en door. Dus als jij een appartement wilt kopen in Groningen dan kunnen wij jou hier uitstekend bij helpen. Neem gewoon contact met ons op en wij gaan samen voor jou dat droom appartement kopen in Groningen.

Toch nog een vraag?

 


Appartement kopen Groningen

Appartement

Je kiest voor gemak

Je hebt helemaal geen zin om te klussen. De binnenstad is dé place-to-be op dit moment. Terrasje pikken, kroegentocht tot in de vroege uurtjes en de volgende dag picknicken in het plantsoen. Je wilt op de fiets naar het werk of school. Gewoon wonen zonder zorgen, zeg maar. De VVE neemt jou alles uit handen. Je betaalt hier een maandelijks bedrag voor en klaar. Je wilt dus gewoon een appartement kopen!

Handig om te weten bij het kopen van een appartement

Bovenwoning

Dakterras en geen bovenburen

Op zoek naar een woning en zoek je een erg licht huis? Je houdt van de jaren 30 stijl met haar erkers waar je eindeloos in kan zitten lezen? Dan is een bovenwoning een zeer goede optie.

Je hebt geen stampende buren boven je. Het uitzicht is grandioos over de daken van jouw stad én je hebt ook nog een veelbelovend dakterras of balkon. Geen starende overburen of inkijk. Hooguit wat wiegende punten van bomen voor de deur. Het is daarom altijd erg licht in een bovenwoning.
Een bovenwoning is altijd een appartementsrecht, je deelt dus het gebouw met mede-eigenaren. Soms alleen met de onderburen, soms met veel meer eigenaren. Laten we samen jouw perfect woning zoeken!

Woning zoeken Groningen
Beneden woning zoeken Groningen
Appartement kopen Groningen
Op zoek naar een woning?

Benedenwoning

Met openslaande deuren

Je bent verliefd op een jaren 30 benedenwoning in zo’n lieflijk straatje met een bonte mix van bewoners en gekleurde stokrozen. Van jonge gezinnen tot kromgetrokken oudjes die er al vanaf het begin huizen. En studenten of jonge stellen die druk zijn in de bovenwoningen.

De ziel van het huis waant je terug naar de jaren van weleer. Openslaande deuren naar de tuin. Een statige gang bij binnenkomst. Hoge plafonds. Glas-in-lood en tot slot: de en-suite-deuren. Zoekt u zoiets?

Waar moet je specifiek op letten bij een benedenwoning?

Jaren 30 woning
Jaren 30 woning Groningen
Woning kopen Groningen

Jaren ’20 en ’30.

Van plan om zo’n jaren 30 huis te kopen?

De prachtige Amsterdamse Schoolstijl, het schippershuis, het glas-in-lood, de erkers, de prachtige ornamenten, granito vloeren en originele tegeltjes. Openslaande deuren. En-suite deuren.
De vleugen van weleer tasten jouw verstand aan en nestelen zich in jouw roze bril. Jij valt als een blok voor de authenticiteit. Het huis met een oude ziel. Het geleefde huis. Ze zijn nog steeds erg geliefd en daarom schaars. Ik help je bij het zoeken en kopen!

Waar moet je op letten?

De jaren ’45- ‘60

Na-oorlogse bouw

Gebouwd vlak na de oorlog, waar de verwoeste huizen weer opgebouwd moesten worden in een hoog tempo. Na-oorlogse huizen hebben hun eigen stijl. Functioneel wonen was de prioriteit. Vaak stapelbouw en van wat slechtere kwaliteit dan de jaren ‘20-‘40 huizen. Ook vaak nog houten (verdieping)vloeren. Ze zijn vrij gehorig. Tip: Controleer dit eens bij een bezichtiging. Ik help je graag bij deze zoektocht.

Als je een huis van dit bouwjaar gaat kopen, let dan vooral goed op de volgende punten

Appartement kopen Groningen
Aankoopmakelaar nodig
Aankoopmakelaar
De aankoopmakelaar Groningen

Jaren ’70 woningen

Rijtjeshuis, 2-onder-1-kap

In een wat rustiger, kindvriendelijke wijk aan de rand van de stad. Waar de kids ruimte hebben om te spelen en het huis eveneens ruim van opzet is, met een praktische indeling. Af en toe wat klussen en de tuin bijhouden in het weekend is prima. Oude bouw uit de beginjaren van 1900 is verleden tijd. Dit zijn de praktische jaren waarin jouw kind alle ruimte en veiligheid nodig heeft om op te groeien. Dus geen appartement meer voor jullie.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Jaren ’80 en ’90

Jaren ’80 en ’90-huizen

Misschien zoek je een niet al te duur huis met veel ruimte, een tuin en in een wijk aan de rand of net buiten de stad? Of een gerenoveerd voormalig huurhuis. Dat meegenomen is in de stadsvernieuwing plannen. Vaak is een boven-en benedenwoning dan samengevoegd. Waardoor er veel ruimte is. En onderhoudsvrij. Dan is dit misschien iets voor jou.

Wij helpen je met het zoeken naar deze woning in Groningen en omstreken.

Jaren 80 woning zoeken
Monument kopen Groningen

Monument

Monument

Je valt als een blok voor die hoge plafonds met originele balken, de gekoesterde deurklinken en echt, de bedstee (die overigens als boekenkast fungeert). Twee schouwen van marmer en suitedeuren van weleer. Parmantig prijkt dit huis in een rij gelijkgestemden of staat het geheel vrij op een groot landgoed ergens in een dorp. Je hebt de kroonluchters al uitgezocht: je bent verliefd geworden op een monument.

Het kopen van een monument gaat iets anders dan bij een ‘gewoon’ huis. Ook bestaan er speciale monumentenhypotheken, wist je dat?

Lees hier meer over gemeentelijke en rijksmonumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten.

Nieuwbouw

Huis laten bouwen

Jullie zijn er helemaal klaar voor. Een huis bouwen zoals je hem helemaal wilt hebben. Overal is over nagedacht. Eindelijk die droomkeuken. En de tuin: je hebt al heel wat schetsen gemaakt over de plek van de fruitbomen en de groentenhoek. Samen buigen jullie je over de badkamer- en de walk-in-closet indeling. Er komt heel veel kijken bij een nieuwbouwhuis. Je moet ongelooflijk veel keuzes maken. Overal met de neus bovenop zitten, anders gaat het mis. Geloof ons: wij maken dit vaak, heel vaak mee.

Hierbij een advies wat jou honderden euro’s, heel veel tijd en verloren energie kan besparen.

Gelijkvloers

Toe aan gelijkvloers wonen?

Slecht ter been, misschien zit je in een rolstoel. Traplopen gaat moeizaam of niet meer. Maar die tuin, die wil je niet missen. Dat is nog steeds onderdeel van het grote woongeluk. Daarom kies je er voor om niet een appartement te kopen. Misschien is een bungalow een optie. Deze is praktisch ingericht, heeft een plat dak en ze zijn vaak ruim van opzet.

Vrijheid

Bungalows zijn na de oorlog gebouwd, met als achterliggende gedachte: vrijheid. Vrij van de oorlog, vrij wonen en bevrijd uit het strakke keurslijf van rijtjes-wonen. Informeel wonen, zogenoemd.

Aankoopmakelaar nodig
Aankoopmakelaar Groningen
Hulp nodig bij verkoop huis

Bekijk onze pakketten